Search found 18 matches

by n3hkn
Sun Jun 24, 2018 3:21 pm
Forum: SDRuno
Topic: Startup Error - Device doesn't Exist or is Open
Replies: 1
Views: 1443

Re: Startup Error - Device doesn't Exist or is Open adendum

Addendum - SDRuno is now working with the FT-450D. It may have been working for awhile but I was focused on the error message.

RX Control/Settings shows Status: Not Connected BUT the process is working.

Dick N3HKN
by n3hkn
Sun Jun 24, 2018 1:39 pm
Forum: SDRuno
Topic: Startup Error - Device doesn't Exist or is Open
Replies: 1
Views: 1443

Startup Error - Device doesn't Exist or is Open

RSP1A, Windows 10, Yaesu FT-450D I am getting this error every time I open SDRuno. However, I can use DXLabs Commander and the program immediately recognizes the radio, displays the frequency and allows common adjustment. While I can ignore the error and continue SDRuno does not see the radio and n...
by n3hkn
Sat Jun 23, 2018 10:43 am
Forum: New Users' experiences
Topic: RSP1A stopped receiving.
Replies: 3
Views: 2592

Re: RSP1A stopped receiving. Fixed

Having faith in the product I picked up the cudgel this morning and did more fiddling. Finally, noticed the Set IF Output Frequency in Main Settings. I set to to 1000000 and 40 meters stuff appeared on the spectrum and LO not locked. Somewhere fiddling with the HRD as panadaptor facilitator I change...
by n3hkn
Sat Jun 23, 2018 9:55 am
Forum: New Users' experiences
Topic: RSP1A stopped receiving.
Replies: 3
Views: 2592

Re: RSP1A stopped receiving.

My original detailed message disappeared. The published one lacked a few details since I was tired and frustrated after hours of fiddling. Anyhow, at the time of the failure I was trying to get the RSP1A to act as a panadaptor. I had tried using the DX Labs Commander software but got nowhere. So I t...
by n3hkn
Sat Jun 23, 2018 12:14 am
Forum: New Users' experiences
Topic: RSP1A stopped receiving.
Replies: 3
Views: 2592

RSP1A stopped receiving.

Top left it says the oscillator is locked. The lock option is not set. Locked on 60,000,000. Noise but no stations. had 1 week. reboot, reinstall, different cable. Lots of hours trying all of the myriad of options to no avail.

Sent a msg prior to this but I never saw it appear on the forum.
by n3hkn
Fri Jun 22, 2018 10:53 pm
Forum: New Users' experiences
Topic: Was Working But Now NO signals just background noise?
Replies: 1
Views: 2032

Was Working But Now NO signals just background noise?

I have had this unit less than a week - RSP1A. I was trying to get it to work, vis COM ports, with HRDeluxe. Hours of fiddling with different USB ports, options, etc.... The only evident issue is that in the top RIGHT under the current frequency it says "LO Locked Ti IF Output Freq" The LO is stuck ...
by n3hkn
Sun Jun 17, 2018 11:24 pm
Forum: SDRuno
Topic: Mute SDRUno during transmit
Replies: 5
Views: 4244

Re: Mute SDRUno during transmit

Found the answer in a footnote in the manual: Use the "T" key. Single click places SDRuno in transmit as well as the transceiver. It also mutes the audio to prevent feedback from monitoring while transmitting. Clicking the T key or the microphone returns to monitor mode. Problem solved. :)
by n3hkn
Sun Jun 17, 2018 4:40 pm
Forum: SDRuno
Topic: Mute SDRUno during transmit
Replies: 5
Views: 4244

Mute SDRUno during transmit

I bought the RSP1A to use with my FT-450D. Reason - audio on the FT-450D was not good. Noise reduction has the usual ancient muddy stuff. SDRUno is 10 times better. Setup is the radio receiving with an amplified loop and sending with an attic dipole. Controlled by a PTT managed switch box to turn on...