SDR/Uno Won't Use VSC

Post your feedback here
Cheemag
Posts: 12
Joined: Sun Apr 02, 2017 7:15 pm

SDR/Uno Won't Use VSC

Postby Cheemag » Mon Aug 14, 2017 10:50 am

GM OMs,

I was hoping to be able to record audio from 2 instances of SDRPlay at the same time.

However I try I cannot get it even to record one instance via Line-1 - a VSC. No error messages, just nothing recorded.

I tested the VSC with an SDR4+ on HDSDR and it works perfectly - so the problem isn't the VSC.

I've selected Line-1 in OUT on the receiver and Line-1 as input on the recorders (RecAll Pro and Total Recorder Pro).

Is it that VSCs are not yet implemented?

I'd dearly like this to work pending an audio recording facility in SDRUno. Would also like to be able to mute the audio while it records via a VSC.

Regards,

Jim

Reason: No reason

F1BJB
Posts: 108
Joined: Wed Jul 15, 2015 4:24 pm
Location: Beauvais France

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby F1BJB » Mon Aug 14, 2017 11:31 am

What the hell is VSC ? :roll:
https://en.wikipedia.org/wiki/VSC
was of no help

Reason: No reason

Cheemag
Posts: 12
Joined: Sun Apr 02, 2017 7:15 pm

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby Cheemag » Mon Aug 14, 2017 4:15 pm

> What the hell is VSC ? :roll:
> https://en.wikipedia.org/wiki/VSC
> was of no help

VSC-Virtual Sound Card.

A software programme which allows you to take output from one device and direct it towards another.

Using one of these you may direct the output of one receiver to a particular decoder and the output of another receiver to a different decoder, at the same time (if you wish). Or perhaps direct the output of one receiver to two, or several, decoders or some other sound-processing devices simultaneously.

Regards

Jim

Reason: No reason

sdrplay
Posts: 581
Joined: Wed Jan 07, 2015 7:58 am

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby sdrplay » Mon Aug 14, 2017 4:24 pm

Do you mean VAC (Virtual Audio Cable)? That works well with SDRuno.

Best regards,

SDRplay Support

Reason: No reason

F1BJB
Posts: 108
Joined: Wed Jul 15, 2015 4:24 pm
Location: Beauvais France

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby F1BJB » Mon Aug 14, 2017 9:32 pm

This is an alternative to VAC I used successfully in the past:
http://www.vb-audio.com/Cable/index.htm

Reason: No reason

DanubeBCL
Posts: 169
Joined: Sat Jul 02, 2016 12:39 pm

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby DanubeBCL » Tue Aug 15, 2017 9:22 am

The wording "VSC" is normally only used by WiNRADiO for their special branded VAC.
I tried to route sound into the WiNRADiO VSC and make a recording with audacity both with SDRuno and HDSDR on the VSC output. Both applications do not work! The WiNRADiO VSC is a "married" (branded) version of the Myzochenko VAC and only works with WiNRADiO receivers.
Other VACs (like VB Audio stuff) works perfect in both SDRuno and HDSDR.
What brand/model is your VSC, Jim?
73, Heinrich

Reason: No reason

Cheemag
Posts: 12
Joined: Sun Apr 02, 2017 7:15 pm

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby Cheemag » Fri Aug 18, 2017 10:59 am

sdrplay wrote:Do you mean VAC (Virtual Audio Cable)?


Yes, same thing.

That works well with SDRuno.


Oh no it doesn't...! Not on this computer anyway. I'll try it on another machine see if I get the same results.

I'm using the Muzychenko VAC/VSC.

Regards,

Jim.

Reason: No reason

Cheemag
Posts: 12
Joined: Sun Apr 02, 2017 7:15 pm

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby Cheemag » Fri Aug 18, 2017 11:05 am

DanubeBCL wrote:The wording "VSC" is normally only used by WiNRADiO for their special branded VAC.
I tried to route sound into the WiNRADiO VSC and make a recording with audacity both with SDRuno and HDSDR on the VSC output. Both applications do not work! The WiNRADiO VSC is a "married" (branded) version of the Myzochenko VAC and only works with WiNRADiO receivers.
Other VACs (like VB Audio stuff) works perfect in both SDRuno and HDSDR.
What brand/model is your VSC, Jim?
73, Heinrich


Indeed. I used to have the WinRadio VSC some years ago. I'm using the Muzychenko VAC/VSC. It works with an SDR4+ in HDSDR but not with SDRPlay in Uno. I'm about to try it on one (or two) other machines to see whether it's a machine-specific failing.

Regards,

Jim.

Reason: No reason

Cheemag
Posts: 12
Joined: Sun Apr 02, 2017 7:15 pm

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby Cheemag » Fri Aug 18, 2017 11:11 am

Jim.
F1BJB wrote:This is an alternative to VAC I used successfully in the past:

http://www.vb-audio.com/Cable/index.htm


Thanks. If all else fails, I will try that one.

Amicalement,

Jim

Reason: No reason

DanubeBCL
Posts: 169
Joined: Sat Jul 02, 2016 12:39 pm

Re: SDR/Uno Won't Use VSC

Postby DanubeBCL » Fri Aug 18, 2017 2:07 pm

I also have the WiNRADiO VSC, Jim. I never managed to make it work other software except for WiNRADiO's own.
But the "original" (not branded) Muzychenko VSC should work. No idea why it doesn't.
I am using VB HiFi Cable now and hat VB Audio before (same Author). Both work(ed). Many people praise VB Voicemeter Banana. But I is far beyond the needs I have. VB (HiFi) Cable is enough for me.
73, Heinrich

Reason: No reason


Return to “New Users' experiences”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests