How to change Freq step

Post your feedback here
fuel300
Posts: 2
Joined: Mon Mar 05, 2018 6:46 pm

How to change Freq step

Postby fuel300 » Mon Mar 05, 2018 6:59 pm

Hello, using a rsp1a on 40mtr ham band. the freq step tuning is locked on 100khz. Anyway to change it to 25khz or less?? 100khz making it difficult to pick out signal in the mud....i'm a new user---probably missed it in manual
thanks,
Last edited by fuel300 on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

g1hbe
Posts: 350
Joined: Sat Jan 17, 2015 3:28 pm
Location: Cheshire, UK

Re: How to change Freq step

Postby g1hbe » Mon Mar 05, 2018 9:04 pm

If you are using SDRUno, there is a bug which erroneously selects 100 KHz (instead of 100 Hz) when in LSB. You can correct it by following the normal procedure for step size selection as per the manual. The manual is available via the OPT menu.
Or you can hover the mouse over the relevant digit in the frequency display and use the mouse wheel to tune in any decade step down to 1 Hz.
I think the bug is due for correction in the next update.

Reason: No reason
Andy

fuel300
Posts: 2
Joined: Mon Mar 05, 2018 6:46 pm

Re: How to change Freq step

Postby fuel300 » Wed Mar 07, 2018 7:50 pm

Thank you for your reply. I will investigate uno manual again, also using "hover method". I was away or i would have responded sooner---thank's again...
Last edited by fuel300 on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason


Return to “New Users' experiences”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest