Problems with receiving Bands

Discussions about everything to do with SDRuno
saint
Posts: 11
Joined: Sat Oct 03, 2015 1:27 am

Problems with receiving Bands

Postby saint » Fri Sep 02, 2016 3:38 pm

ON FM BAND the software works ok But on 40 meters or any other bands I get nothing, no signals, I have tried two different antenna's Longwire and Discone. Can't figure out what setup I have wrong I am trying all the ham radio bands in upper and lower and nothing, any help appreciated.
Steve
Attachments
40 meter.JPG
CAN NOT GET SIGNALS
40 meter.JPG (215.92 KiB) Viewed 1967 times
Capture.JPG
WORKS OK
Capture.JPG (222.7 KiB) Viewed 1967 times
Last edited by saint on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

saint
Posts: 11
Joined: Sat Oct 03, 2015 1:27 am

Re: Problems with receiving Bands

Postby saint » Fri Sep 02, 2016 11:36 pm

:( I have now spent over 8 hours trying to get SDRPLAY AND SDRUNO to work I can receive FM Radio Broadcasts, I can pick up the weather channel on 162.5 MHz and police and others in the 450 MHz band. But I have tried and failed to receive any Hams or Utility frequencies in any of the bands, 160, 80,40,30,20, and so on. I had a SDRPlay receiver last year and had no problems picking signals up but now not one ham operator or one utility frequency. I no there is a problem with the set up but after 8 hours I have tried everything possible that I can think of. Can anyone from the SDRuno software Team try and trouble shot this with me, It would be appreciated, I'm now just running in circles.
Steve
Last edited by saint on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

WhoaNellie
Posts: 18
Joined: Thu Oct 22, 2015 12:37 pm

Re: Problems with receiving Bands

Postby WhoaNellie » Fri Sep 02, 2016 11:40 pm

You could try downloading HDSDR and trying it out, from this page:

http://www.hdsdr.de/

HDSDR IMO is easier to set up and get running, and maybe just because I've used it longer, it's easier to find and see the settings. That would at least maybe narrow down the problem, is it some setting in SDRUno, or something wrong for both SDRUno and HDSDR.
Last edited by WhoaNellie on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

Tech_Support
Posts: 199
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:00 pm

Re: Problems with receiving Bands

Postby Tech_Support » Sat Sep 03, 2016 4:44 am

Hi Steve,
Can you email support@sdrplay.com with your RSP serial number? Have you another SDR device that you can try to determine whether you might have an antenna problem? As WhoaNellie suggests, it might be worth trying HDSDR also. If you have the same issue with HDSDR, it might imply a hardware problem of some sort.

Yours sincerely

SDRplay Tech_Support
Last edited by Tech_Support on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

saint
Posts: 11
Joined: Sat Oct 03, 2015 1:27 am

SDRplay Tech_Support

Postby saint » Sat Sep 03, 2016 1:32 pm

Thank you for your help I emailed the info you requested and also two screen captures, If there is anything else I can provide do not hesitate to ask me.
Steve
Last edited by saint on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

on6dp
Posts: 14
Joined: Mon Jul 04, 2016 10:19 am

Re: Problems with receiving Bands

Postby on6dp » Sun Sep 11, 2016 11:05 am

Hi Saint,
I have the same problem as you
On FM Boradcast I don't have problem but when I'm trying to liste HF Band, no RX.
I mean it's necessary to put a IF anywhere.
I'm using a FT-2000 with IF Frequ
73 de Paul, ON6DP
Last edited by on6dp on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason
73 de Paul, ON6DP / OP0P


Return to “SDRuno”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest