Page 1 of 1

AM Broadcast Band is Quiet

Posted: Fri Oct 21, 2016 3:47 am
by Alan1
Hi,
I am not seeing/hearing anything on the AM broadcast band. Wondering, what is the trick? I am able to hear the FM broadcast, a slight WWV signal on 15MHz, just not AM. Any help is appreciated. I am using a 100ft long wire with an an antenna tuner.
Thank you,
Alan

Re: AM Broadcast Band is Quiet

Posted: Fri Oct 21, 2016 3:54 pm
by Misterj
Alan1, I can tune several local AM stations for 590 - 1490 kHz. I am not good at getting the best audio and I am using just a short, about 12 cm, vertical inside. I think the best idea is for you to post screenshots of your Main and RX Control windows so others can make suggestions. Enjoy, John.

Re: AM Broadcast Band is Quiet

Posted: Mon Oct 24, 2016 12:18 pm
by Alan1
Hi John,
Thanks for the reply! Since away currently, I am not able to get a screenshot. Based on your response though, it does not sound like a single setting causing it. When back, I will look again at the system and see what I can find. If nothing, I will send the screenshot. Thanks again for the response.
Alan

Re: AM Broadcast Band is Quiet

Posted: Mon Oct 24, 2016 9:15 pm
by NN4F
Alan1 wrote:Hi,
I am not seeing/hearing anything on the AM broadcast band. Wondering, what is the trick? I am able to hear the FM broadcast, a slight WWV signal on 15MHz, just not AM. Any help is appreciated. I am using a 100ft long wire with an an antenna tuner.
Thank you,
Alan


Alan,

It could be your tuner blocking the signals, try AM without your tuner, my 160m dipole can be deaf on AM when tuned for a higher band...
Just give it a quick try without the tuner inline...

Paul - NN4F