How to Enter 1090mhz

Discussions about everything to do with SDRuno
KA1OWC
Posts: 13
Joined: Thu May 11, 2017 9:59 pm

How to Enter 1090mhz

Postby KA1OWC » Thu May 18, 2017 12:09 am

What is the proper key entry for the ADS-B frequency of 1090 MHz...I keep getting weird results! Thanks,

Steve
Last edited by KA1OWC on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason
Steve Ziegler
KA1OWC
Lieutenant Colonel (Ret)
United States Army

g1hbe
Posts: 195
Joined: Sat Jan 17, 2015 3:28 pm
Location: Cheshire

Re: How to Enter 1090mhz

Postby g1hbe » Thu May 18, 2017 5:05 pm

Just remember that SDRUno uses KHz entry, so add three zeros on the end. I wish they'd make it MHz or KHz, and give us a key for each. My Signal Hound analyser does this - I just type 105 k or 220 m and it takes me there.

Reason: No reason
Andy

KA1OWC
Posts: 13
Joined: Thu May 11, 2017 9:59 pm

Re: How to Enter 1090mhz

Postby KA1OWC » Thu May 18, 2017 8:15 pm

Really having problems now...Maybe I'm just slow, but this entry stuff confuses me...

How should the screen look for: 1090 MHz 146.910

Is the attached screen shot what I should have for the ADS-B aviation frequency?

Thanks for your patience!
Attachments
Ashampoo_Snap_2017.05.18_15h00m09s_002_.jpg
Ashampoo_Snap_2017.05.18_15h00m09s_002_.jpg (9.11 KiB) Viewed 658 times
Last edited by KA1OWC on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason
Steve Ziegler
KA1OWC
Lieutenant Colonel (Ret)
United States Army

g1hbe
Posts: 195
Joined: Sat Jan 17, 2015 3:28 pm
Location: Cheshire

Re: How to Enter 1090mhz

Postby g1hbe » Fri May 19, 2017 11:10 am

That's correct. You should be tuned to 1090 MHz.

For 146.910 MHz, enter 146910 without any decimal points.

It is quite confusing, as you enter in KHz but the software puts in decimal points and makes you think you've done it wrong. Please people at SDR Play, give us MHz/KHz keys!
Good luck!

Reason: No reason
Andy


Return to “SDRuno”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests