Change LO frequency

Discussions about everything to do with SDRuno
Spider
Posts: 2
Joined: Sun Jul 02, 2017 4:40 am

Change LO frequency

Postby Spider » Sun Nov 05, 2017 6:41 am

How do I change the LO frequency? with thanks vktti.
Last edited by Spider on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

lenahh
Posts: 5
Joined: Sat Nov 04, 2017 8:49 pm

Re: Change LO frequency

Postby lenahh » Mon Nov 06, 2017 6:46 am

Not really quick, but dirty?
Set you main receiver to the desired frequency, quit SDRuno and start it again.
After that I locked the frequency immediately and set the receivers to my favourite frequencies.
Last edited by lenahh on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

Tech_Support
Posts: 223
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:00 pm

Re: Change LO frequency

Postby Tech_Support » Mon Nov 06, 2017 7:28 am

Hello vktti,
The LO will change whenever you change the frequency of your VFO by either scrolling your mouse wheel over the frequency display or by entering a new frequency directly. The only time when this is not the case is when your LO is locked in the main panel. If it is, unlock it and then scroll your VFO frequency and the LO will change with it.

Sincerely

SDRplay Tech_Support

Reason: No reason

lenahh
Posts: 5
Joined: Sat Nov 04, 2017 8:49 pm

Re: Change LO frequency

Postby lenahh » Mon Nov 06, 2017 1:40 pm

But sometime you like to have a "special" LO frequency.
In my case I like to monitor two relays and two often used local frequencies. So I like to have my LO in the middle of them.
Therefor I store this frequency labelled "start" and lock it after start-up to prevent shifting all rx when clicking in waterfall to pick up a signal.
I think the possibility to directly enter the LO frequency will be very nice ;)

73 Lena
Last edited by lenahh on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

Tech_Support
Posts: 223
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:00 pm

Re: Change LO frequency

Postby Tech_Support » Mon Nov 06, 2017 1:56 pm

Hello Lena,
At the moment, that is not possible because of the way frequency inputs are managed in SDRuno. This is on our list of things to change, but it will be in some future release as it requires a major re-write in some key elements of the code.

You can already do what you want with some other software such as HDSDR.

Sincerely

SDRplay Tech_Support

Reason: No reason

lenahh
Posts: 5
Joined: Sat Nov 04, 2017 8:49 pm

Re: Change LO frequency

Postby lenahh » Mon Nov 06, 2017 2:13 pm

Hey, nice to hear!
So long I can live with my work around.
I don't want to use another program, because I like SDRuno very much and at the moment I have a lot of other things to learn.

73 Lena
Last edited by lenahh on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason


Return to “SDRuno”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests