SDRuno Software Issue

Discussions about everything to do with SDRuno
WB8NUT
Posts: 2
Joined: Sat May 26, 2018 10:49 am

SDRuno Software Issue

Postby WB8NUT » Sat May 26, 2018 4:11 pm

I am not sure what happened, but suddenly I can no longer click on a signal in the waterfall and have it to directly to that station. I had been doing it for the last week when I picked up the new Duo receiver at the Hamvention.

For example, if I have it tuned to the US AM Broadcast band, and there is a station at 700Khz, I can click on the signal and it will work just fine. Now I want to go to a station at 780Khz, I click on the signal and it goes to 800Khz. It will only go to the nearest 100Khz.

I cannot find a setting to change this. Any suggestions?
Last edited by WB8NUT on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

g1hbe
Posts: 461
Joined: Sat Jan 17, 2015 3:28 pm
Location: Cheshire, UK

Re: SDRuno Software Issue

Postby g1hbe » Sat May 26, 2018 5:08 pm

This sounds like the bug that has the default step for AM set at 100kHz. It's due to be corrected soon, I think. You can select a step of your choice by right clicking in the main frequency display area and selecting from the menu.

Reason: No reason
Andy

WB8NUT
Posts: 2
Joined: Sat May 26, 2018 10:49 am

Re: SDRuno Software Issue

Postby WB8NUT » Sat May 26, 2018 9:13 pm

Thanks Andy, kept looking for a way to change the step. I'll give that a try.

Many Thanks!
Last edited by WB8NUT on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

W9KJO
Posts: 60
Joined: Thu Oct 06, 2016 3:38 pm

Re: SDRuno Software Issue

Postby W9KJO » Mon Sep 17, 2018 1:43 am

I have looked through the manual on how to change the step and found nothing. Could someone post how to change the step. I have been using SDR UNO for sometime and never had this problem until tonight. Very frustrating that this just happened mystically tonight.

Reason: No reason

Mike2459
Posts: 278
Joined: Mon Jul 24, 2017 8:24 pm

Re: SDRuno Software Issue

Postby Mike2459 » Mon Sep 17, 2018 2:08 am

In SDRUno 1.22/1.23:
In the RX Control Panel:
Right click inside the frequency display area.
The Tuning Step Popup will open.
Left click on the desired Step.

The current frequency step is displayed in the upper left corner of the frequency display window.

Reason: No reason

W9KJO
Posts: 60
Joined: Thu Oct 06, 2016 3:38 pm

Re: SDRuno Software Issue

Postby W9KJO » Mon Sep 17, 2018 7:27 am

Thank you. that was most helpful. I never did find that instruction in the manual. I wonder how that got changed. strange thing.

W9KJO

Reason: No reason

sdrplay
Posts: 915
Joined: Wed Jan 07, 2015 7:58 am

Re: SDRuno Software Issue

Postby sdrplay » Tue Sep 18, 2018 2:55 pm

In the SDRuno 1.23 manual (https://www.sdrplay.com/docs/SDRplay_SD ... l_1.23.pdf) section 3.1 (p.27)

Best regards,

SDRplay Support

Reason: No reason


Return to “SDRuno”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests