rsp1 drivers

General discussions
kg4nwe
Posts: 2
Joined: Sat Jul 15, 2017 5:41 pm

rsp1 drivers

Postby kg4nwe » Sat Jul 15, 2017 5:57 pm

Alrighty...So. Using the rsp1. Worked great. Listened to ssb hf and other things.. Decided to see some airplanes. Downloaded rtl1090. Started the setup. hmmm,,,
not sure what happened, but sdruno now says Error:RSP not found. I cannot figure this one out. Ive uninstalled everything, including the drivers. Reinstalled/ Changed cables ......seems nothing ive tried has remedied RSP not found.
Ross
Last edited by kg4nwe on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

mikexeno
Posts: 35
Joined: Wed Jul 08, 2015 3:18 am

Re: rsp1 drivers

Postby mikexeno » Sat Jul 15, 2017 10:08 pm

Have you tried to reboot the machine?

Reason: No reason

Paul
Posts: 66
Joined: Fri Feb 17, 2017 9:52 am

Re: rsp1 drivers

Postby Paul » Sun Jul 16, 2017 4:18 am

Hi Mike
I know that this might seem a little "silly," but I've been there....(male - never read the instructions).
However, on several programmes there is a drop-down list that you need to access to select the rsp as opposed to the pre-selected default.
I hope that this may help.

Reason: No reason

DanubeBCL
Posts: 160
Joined: Sat Jul 02, 2016 12:39 pm

Re: rsp1 drivers

Postby DanubeBCL » Sun Jul 16, 2017 7:15 am

I am not sure if I understood what you did, Ross.
rtl1090 is for RTL dongles. I did not know that rtl1090 supports RSP now.
Shouldn't you use dump1090 which has RSP support?
Could it be (just a guess) that you ran Zadig and inadvertently installed the RTL drivers for the RSP USB device?
73, Heinrich

Reason: No reason

kg4nwe
Posts: 2
Joined: Sat Jul 15, 2017 5:41 pm

Re: rsp1 drivers

Postby kg4nwe » Wed Jul 19, 2017 1:52 am

Got me..haha.. I was using dump 1090. Turns out I it was simple.. the dump1090 was running in the background and it was using the RSP so the uno didn't see it. I right clicked dump 1090 in the taskbar and clicked exit ..... Then uno opens normally. Sorry guys and gals. I got exited and immediately assumed I did the normal and broke it. Haha geez
Last edited by kg4nwe on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: g1hbe and 1 guest