Using SDR Console.

Post information or questions regarding SDRplay products here
M0DEP
Posts: 3
Joined: Thu May 28, 2015 8:14 am

Re: Using SDR Console.

Postby M0DEP » Sat May 30, 2015 12:27 am

Hi Paul,
Thanks for the info. Yeah any updates would be much appreciated. As far as PPM goes, mine is fine as well at least for voice, however I was experimenting last year with an RTL dongle with modded temp controlled TCXO using the dongle as my receiver and my FT-847 as the transmitter to do digital modes, so for me matching the dongle exactly to my radio is critical. The Same will be required when I try it again with the SDRplay as digital signals are very narrow and a few hertz off frequency can make a big difference compared with voice. Just for your info, I was doing this using an ELAD switch box (RX/TX Automatic exchanger) which basically Isolates the SDR when you transmit (both RF and AF) and in conjunction with Cat cable and Omni rig makes a great combination. Its awesome to see a signal in the waterfall, click it and then work it. No dial turning required :)

Anyway I digress and way past bedtime

Keep us posted on any info Paul

Russ (M0DEP)
Last edited by M0DEP on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

ON4LL
Posts: 23
Joined: Wed Jun 10, 2015 1:41 pm

Re: Using SDR Console.

Postby ON4LL » Thu Jun 11, 2015 4:45 pm

Ohhh

lucky I've read this ... I was wondering why I needed to start and stop all the time.
Hope Simon is doing an update for this, happy to donate if it works :-)
Last edited by ON4LL on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

jon
Posts: 276
Joined: Tue Jan 06, 2015 10:48 am

Re: Using SDR Console.

Postby jon » Tue Jul 07, 2015 7:59 pm

Our friend Simon Brown updated SDR-Console yesterday and again today. The latest version includes lots of improvements for SDRplay. The details of these (version 2.3 beta build 2171) are listed on http://sdr-radio.com/Radios/SDRPlay and the software can be downloaded from
http://sdr-radio.com/Software/Download/Download-Kits

zanco
Posts: 3
Joined: Mon Jul 13, 2015 11:30 am

Re: Using SDR Console.

Postby zanco » Sat Jul 18, 2015 12:47 pm

Hi,

After installing the latest build ( 2178 ) does one still have to install the EXTIO installer into this folder or is that necessary for SDR# and HDSDR ?


Thanks,

Ben - PE2BZ
Last edited by zanco on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

mikexeno
Posts: 35
Joined: Wed Jul 08, 2015 3:18 am

Re: Using SDR Console.

Postby mikexeno » Tue Jul 21, 2015 5:15 am

The ext/io is for hdsdr and sdr# and any other front end that supports the ext/io. Sdr-console does not use this
Last edited by mikexeno on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

jimcking2
Posts: 2
Joined: Tue Sep 15, 2015 6:27 pm

Re: Using SDR Console.

Postby jimcking2 » Tue Sep 15, 2015 6:41 pm

I am still having the same problems mentioned hear even with the SDR Console V2.3 2194. Is it working for other people?

Thanks,

Jim K.
Last edited by jimcking2 on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

jon
Posts: 276
Joined: Tue Jan 06, 2015 10:48 am

Re: Using SDR Console.

Postby jon » Tue Sep 15, 2015 9:20 pm

We at Sdrplay have a call booked this week with Simon Brown at SDR Console to get the latest API working I.e. Removing the gap and allowing tuning across band edges.
Last edited by jon on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason


Return to “SDRplay related”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests