Page 1 of 3

Web Interface not working dump1090

Posted: Fri Feb 03, 2017 8:30 pm
by thansen
As the subject says, I can't get the Web Interface for sdrplay_dump1090 to work.

I am using RSP1 and the software installed on an Raspberry Pi 3, feeding both Flightaware and FR24, everything working fine except for the Web Interface.

I have installed Virtual Radar on my Windows PC, but would very much like to get the Web Interface working so I can connect to this instead, and install some additional software for statistics and access this from the Web Interface.

The IP for the system i 192.168.1.50, and when I try to connect to 192.168.1.50:8080 I get "Error opening HTML file: No such file or directory"

The default port is 8080, i have tried changing the port to 8090 with --net-http-port 8090, but gets the same result, The port change however works, I can see this when trying to connect to port 8080 when using --net-http-port 8090 i'll get "ERR_CONNECTION_REFUSED" instead of "Error opening HTML file: No such file or directory".

Anybody knows why the Web Interface doesn't work with the sdrplay_dump1090 and can help me get it working?
Thank you.

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Sat Feb 04, 2017 11:33 am
by thansen
Just made some tests.
The OS is Raspbian Jessie Lite, I thought it could be because of the Lite version, maybe some packages where missing, so I installed the full version of Raspbian Jessie on a spare RPi3 and another RSP1, but no luck, still the same.
:?

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Thu Apr 20, 2017 6:22 pm
by deadite66
Had the same problem, found out you can run Modesmixer on the pi to get around this problem.
http://xdeco.org/?page_id=48

Code: Select all

./modesmixer2 --inConnect 127.0.0.1:30002 --web 8888


and now i can see the planes on a web page on 127.0.0.1:8888

no map though due to google.

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Sat Apr 22, 2017 6:25 pm
by alleyoop
I'm not even getting that far with an RSP2 on the latest Jessie image.
Dump1090 wil stop after a few seconds with 'Unable to initialize RSP', will the USB-ports on the RPi3 deliver sufficient current for the RSP2?

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Sat Apr 22, 2017 9:25 pm
by deadite66
by default the usb power is reduced in raspbian.
on the boot partition there is a config.txt file.
if you add

Code: Select all

max_usb_current=1
it will unlock the full power, but have a good power supply.

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Sun Apr 23, 2017 6:40 am
by alleyoop
Thanks for the hint but the problem persists.
When listing the USB devices with lsusb my RSP2 is shown with ID 1DF7:3010 but it's not followed by the vendor and device type so I guess it's not enumerated correctly.

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Sun Apr 23, 2017 8:44 am
by deadite66
it does that for me too.
only "Bus 003 Device 011: ID 1df7:3010" displayed.

what psu are you using, running my rpi3 off a 2amp usb brick.

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Sun Apr 23, 2017 11:32 am
by alleyoop
I'm using a 1.8A power supply but I obtain the same result with a 3A PSU and even a 1A Cell Phone PSU.
I'm measuring 4.6-4.7V directly on the PCB of the RSP2 when feeded through the Pi whereas a direct USB connection with my pc will yield 5V.
I have already changed the USB cables by shorter ones but alas to no avail...
Maybe a powered USB-hub will solve my problems...

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Mon Aug 21, 2017 11:03 am
by EA3HUF
I am getting the same problem.
VRS works perfect, but I cannot connect to the sdrplay_dump1090 http server from a local computer.

There is something new about this problem?
Someone fixed it ?

I am using a raspi3 and a RSP2 with the more recent API and sdrplay_dump1090 packages from the download page of the SDRPlay website.
One year ago, using the dump1090_sdrplus package in the same raspi3 and with a RSP1 I was able to connect to the HTTP server (on localhost) and to see the planes (triangles) on google maps.

I have not tried localhost:8080 this time because I have the raspi without screen, controlled by SSH, but address2pi:8080 from a local computer should work. However, I get
Error opening HTML file: No such file or directory

Re: Web Interface not working dump1090

Posted: Mon Aug 21, 2017 11:45 am
by sdrplay
It's probably because public_html directory isn't present from where you are running dump1090 from. You could try getting the contents from here:

https://github.com/SDRplay/dump1090/tre ... ublic_html

And trying again

Best regards

SDRplay support