rtl_power for sdrplay?

Post information or questions regarding SDRplay products here
Toontje
Posts: 48
Joined: Fri Aug 07, 2015 8:36 am

rtl_power for sdrplay?

Postby Toontje » Sat Jul 23, 2016 5:33 pm

Hi all!

I am looking for a tool like rtl_power to create heatmaps using the sdrplay.
Anybody knows of something?

Thanks,

Ton.
Last edited by Toontje on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

sdrplay
Posts: 540
Joined: Wed Jan 07, 2015 7:58 am

Re: rtl_power for sdrplay?

Postby sdrplay » Sat Jul 23, 2016 8:41 pm

Tried this...

http://www.rtl-sdr.com/rx_tools-rtl-sdr ... t-any-sdr/

Best regards,

SDRplay Support
Last edited by sdrplay on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

Toontje
Posts: 48
Joined: Fri Aug 07, 2015 8:36 am

Re: rtl_power for sdrplay?

Postby Toontje » Sun Jul 24, 2016 4:19 pm

Thank you!!
Last edited by Toontje on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

GrahamC
Posts: 21
Joined: Wed Jan 27, 2016 4:59 pm

Re: rtl_power for sdrplay?

Postby GrahamC » Tue Aug 02, 2016 2:50 pm

I had a look when I saw first the posting on the RTL-SDR site. Uses SoapySDR and is unfortunately 64bit and not 32bit compatible (I think).

Most modern hardware supports 64bit O/S's, however there are still a lot of users with 32bit O/S's (i.e. 32bit Windows 7/8/8.1 and even 10)

SDR Scanner works OK for RTL-SDR devices, would be nice if it worked with the SDRPlay, written in python and it may be able to add SDRPlay support but I have only started to poke around at the source.

Another very nice APP is SpectrumSpy for the Airspy devices. Works well, is fast, and can cover a narrow bandwidth as well as the full bandwidth of the device. It would really be nice to have something similar for the SDRPLay.

cheers, Graham ve3gtc
Last edited by GrahamC on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason


Return to “SDRplay related”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests