ALA1530 and Sdrplay2, connected to Hiz ?

Useful information regarding antennas for SDR products.
dxdx65
Posts: 5
Joined: Tue Apr 11, 2017 5:23 am

ALA1530 and Sdrplay2, connected to Hiz ?

Postby dxdx65 » Tue Apr 11, 2017 5:32 am

Hello there,
what's the best way to connect an ALA1530LNP to the sdrplay2 ? The ala1530 has a 50 ohm bnc connector and I assume that, for 0-20 Mhz, I have to connect it only to the Hiz input... Shall I use a 9:1 balun like the Nooelec one ?? ? Thanks a lot ;)
Franz
Last edited by dxdx65 on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

g1hbe
Posts: 216
Joined: Sat Jan 17, 2015 3:28 pm
Location: Cheshire

Re: ALA1530 and Sdrplay2, connected to Hiz ?

Postby g1hbe » Tue Apr 11, 2017 9:21 am

You can use a balun if you want, but it works fine on the Hiz input without. I made an adaptor lead with an inline BNC socket leading to a short 'twisted pair' to connect to the Hi-z. Works just fine.

Reason: No reason
Andy

Kalisavon
Posts: 1
Joined: Mon Aug 21, 2017 3:43 pm

ALA1530 and Sdrplay2 connected to Hiz

Postby Kalisavon » Wed Sep 13, 2017 7:18 pm

Ive seen wideband survey software like rtl_power, but they only seem to work with the RTL dongle. Does anyone know of similar software that uses the EXTIO interface? Id like to use it with my SDRPlay.
Last edited by Kalisavon on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason
Men's power - I recommend


Return to “SDR Antennas”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests