Wellbrook ALA1530LN

Useful information regarding antennas for SDR products.
Paul
Posts: 256
Joined: Fri Feb 17, 2017 9:52 am

Wellbrook ALA1530LN

Postby Paul » Tue Sep 18, 2018 9:16 am

I have been really pleased with this antenna.
However, I now have an issue - Worked normaly yesterday morning, but on restartinng in late evening, whilst the antenna still worked the and power light on the interface was on, it's performance had deterioerated to "only just" receiving.
Comparison with my other antennas confirmed that the RSP2 was working fine on this Port (A) and that the Hi-Z was also working normaly.
On further investigation, I find that removing the power source has no effect on it's performance.
Before investigating further, if the power led is on, is it still possible for this fault to be it's inbuilt fuse?
If not, how deep is the doo-doo that I'm possibly in?
Technical knowledge and expertise - zero.
Any suggestions welcomed.

Reason: No reason

Paul
Posts: 256
Joined: Fri Feb 17, 2017 9:52 am

Re: Wellbrook ALA1530LN

Postby Paul » Tue Sep 18, 2018 4:36 pm

Addendum to my previous post:
Having gone out, inspected the conections and cable for any visible fault (water ingress highly unlikey and connections made meticulously), came back in, plugged in power and hey presto - back to normal.
However, an unexplained aberration is a concern.
Any suggestions welcomed.

Reason: No reason

Mike2459
Posts: 103
Joined: Mon Jul 24, 2017 8:24 pm

Re: Wellbrook ALA1530LN

Postby Mike2459 » Wed Sep 19, 2018 9:44 am

Paul: What is the procedure for resetting the built-in fuse? Or, does it require replacement if it trips?

Reason: No reason

Paul
Posts: 256
Joined: Fri Feb 17, 2017 9:52 am

Re: Wellbrook ALA1530LN

Postby Paul » Wed Sep 19, 2018 10:35 am

Hi Mike
I thought that it was replacement, but I'll check asap.

Reason: No reason

Paul
Posts: 256
Joined: Fri Feb 17, 2017 9:52 am

Re: Wellbrook ALA1530LN

Postby Paul » Wed Sep 19, 2018 10:58 am

It's replacable Mike

Reason: No reason

Mike2459
Posts: 103
Joined: Mon Jul 24, 2017 8:24 pm

Re: Wellbrook ALA1530LN

Postby Mike2459 » Wed Sep 19, 2018 12:33 pm

Thanks Paul
I thought perhaps it was an electronic fuse. I have one of these on a supply for a Mini Whip. In order to reset it after an overload, I must power it down and turn it back on.

Reason: No reason


Return to “SDR Antennas”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests