RSP1A stopped receiving.

Post your feedback here
n3hkn
Posts: 18
Joined: Sat Jan 27, 2018 7:17 pm

RSP1A stopped receiving.

Postby n3hkn » Sat Jun 23, 2018 12:14 am

Top left it says the oscillator is locked. The lock option is not set. Locked on 60,000,000. Noise but no stations. had 1 week. reboot, reinstall, different cable. Lots of hours trying all of the myriad of options to no avail.

Sent a msg prior to this but I never saw it appear on the forum.
Last edited by n3hkn on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

n3hkn
Posts: 18
Joined: Sat Jan 27, 2018 7:17 pm

Re: RSP1A stopped receiving.

Postby n3hkn » Sat Jun 23, 2018 9:55 am

My original detailed message disappeared. The published one lacked a few details since I was tired and frustrated after hours of fiddling.

Anyhow, at the time of the failure I was trying to get the RSP1A to act as a panadaptor. I had tried using the DX Labs Commander software but got nowhere. So I turned to the last free version of Ham Radio Deluxe. It was during fiddling with it and SDRuno Version 1.22 that I finally noticed the message saying that the master timing was "Locked To IF Output Frequency". 60.000000 Tried different USB ports and a different USB cable. Reboots, numerous SDRuno reloads, etc. Unless there is a way to reset the clock it is a brick....Dick N3HKN
Last edited by n3hkn on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

sdrplay
Posts: 808
Joined: Wed Jan 07, 2015 7:58 am

Re: RSP1A stopped receiving.

Postby sdrplay » Sat Jun 23, 2018 10:06 am

I think your original post is here: viewtopic.php?f=10&t=3363

In SDRuno, click on OPT->Reset registry and then you'll be back to the default settings.

Sounds like you may have enabled IF output mode if the LO is locked without the LO LOCK light on. If you have, then it will say so in the SP1 spectrum display window.

Best regards,

SDRplay Support

Reason: No reason

n3hkn
Posts: 18
Joined: Sat Jan 27, 2018 7:17 pm

Re: RSP1A stopped receiving. Fixed

Postby n3hkn » Sat Jun 23, 2018 10:43 am

Having faith in the product I picked up the cudgel this morning and did more fiddling. Finally, noticed the Set IF Output Frequency in Main Settings.
I set to to 1000000 and 40 meters stuff appeared on the spectrum and LO not locked. Somewhere fiddling with the HRD as panadaptor facilitator I changed this and did not notice the effect until later.
Dick N3HKN

Reason: No reason


Return to “New Users' experiences”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests