RaspberryPi Image and No Audio

Post information or questions regarding SDRplay products here
swnoska
Posts: 2
Joined: Fri Dec 07, 2018 11:36 pm

RaspberryPi Image and No Audio

Postby swnoska » Sat Dec 08, 2018 12:16 am

Anyone else having audio issues with the RaspberryPi? I did not see any threads on this subject, but I could have missed it.

No audio using CubicSDR on the image. I also did not get any audio by going to youtube and playing a video. No audio from anything. When I select the output choice, the volume drops all the way down. When I increase the volume I still cannot hear anything. Went to the raspi-confi area and also selected 3.5 jack. No change.

My setup...
RPi 3 Image – V0.4 (19th Nov 2018)
RaspberryPI 3 B+
Monitor: VGA monitor. Using HDMI to VGA converter. (I also tested this pi with a HDMI equipped monitor with speakers. No sound thru HDMI either.)
Using audio jack to amplified speakers.
RSP1

I confirmed my hardware is good by running the RaspberryPI with the Raspbian image and I experience no audio issues. On either the VGA (w/speakers) or HDMI monitor.

I have reimaged my Samsung 32gb SD card several times and still experiencing the same no audio issue.

Any ideas what may be wrong?

thanks
SWN
Last edited by swnoska on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

Mikesimpson
Posts: 12
Joined: Wed Jul 04, 2018 10:53 pm

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby Mikesimpson » Sat Dec 08, 2018 10:35 pm

I get exactly the same here, no audio after connecting to a HTMI monitor. I did a Google search for this and there are dozens of others with the same problems, along with some suggestions for a fix but I have not got it working yet.

Mike

Reason: No reason

mikexeno
Posts: 103
Joined: Wed Jul 08, 2015 3:18 am

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby mikexeno » Sun Dec 09, 2018 5:25 pm

You can try dropping to Terminal and selecting the correct output vs having it on AUTO

sudo raspi-config

Not sure how current the below images are.
Image
Image
Image

Reason: No reason

Mikesimpson
Posts: 12
Joined: Wed Jul 04, 2018 10:53 pm

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby Mikesimpson » Sun Dec 09, 2018 8:45 pm

Thanks very much Mikexeno, I will try that later today.

Mike

Reason: No reason

swnoska
Posts: 2
Joined: Fri Dec 07, 2018 11:36 pm

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby swnoska » Sun Dec 09, 2018 9:49 pm

I went to the terminal and did the switch from Auto to 3.5 jack.
However, this had no effect for me on getting the sound issue corrected.

SWN
Last edited by swnoska on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

mikexeno
Posts: 103
Joined: Wed Jul 08, 2015 3:18 am

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby mikexeno » Mon Dec 10, 2018 5:38 pm

That's strange. Let me see if anything is posted online with a possible fix.

Reason: No reason

chrisneal
Posts: 1
Joined: Wed Dec 12, 2018 5:15 pm

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby chrisneal » Wed Dec 12, 2018 5:41 pm

I have same issue with no sound on the new image v0.4.
I have tried switching the audio over and auto selecting. nothing worked.
checked ver 3 and that's fine so my hardware is working.

Can any one give a fix, or will we have to wait for a fix on the image?

is there an idiots guide to installing new drivers for the sound card?
Last edited by chrisneal on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason


Return to “SDRplay related”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 8 guests