1.3 Unable to select WFM and SWFM

Discussions about everything to do with SDRuno
Post Reply
illllm
Posts: 57
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:26 pm

1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by illllm » Fri Mar 15, 2019 6:47 pm

I am unable to select WFM and SWFM modes in 1.3. Is this a bug? something to do with settings?

THanks much!

Reason: No reason

illllm
Posts: 57
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:26 pm

Re: 1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by illllm » Fri Mar 15, 2019 6:53 pm

Cannot receive anything FM.

Reason: No reason

Tech_Support
Posts: 499
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:00 pm

Re: 1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by Tech_Support » Fri Mar 15, 2019 7:24 pm

Please ensure that you have a high enough final sample rate. It is not possible to select to select a demodulation bandwidth that is greater than the final sample rate you have set. There is no problem with either WFM or SWFM in release 1.3 as long as have a high enough final sample rate and this has always been the case.

Sincerely

Tech_Support

Reason: No reason

glovisol
Posts: 662
Joined: Thu May 10, 2018 6:42 pm
Location: Piedmont, Italy

Re: 1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by glovisol » Fri Mar 15, 2019 7:40 pm

Hi Illllm,

Ver 1.3 works fine in Broacast FM. Here below PIC showing settings. On second PIC signal is so strong the S Meter is pinned to the right!

Cheers,

glovisol
Attachments
ScreenHunter 334.jpg
ScreenHunter 334.jpg (197.19 KiB) Viewed 1881 times
ScreenHunter 333.jpg
ScreenHunter 333.jpg (202.55 KiB) Viewed 1881 times

Reason: No reason

illllm
Posts: 57
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:26 pm

Re: 1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by illllm » Fri Mar 15, 2019 8:06 pm

That odd...it works fine in the older version but does not work in 1.3. I will uninstall everything and reinstall. Hope that will fix it.

glovisol, how does yours shows DAB? I cannot get it to show that..

Reason: No reason

illllm
Posts: 57
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:26 pm

Re: 1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by illllm » Fri Mar 15, 2019 8:17 pm

Getting access violation now using the scanner
error.JPG
error.JPG (322.97 KiB) Viewed 1868 times

Reason: No reason

illllm
Posts: 57
Joined: Wed Jan 23, 2019 10:26 pm

Re: 1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by illllm » Fri Mar 15, 2019 8:20 pm

one more error
error2.JPG
error2.JPG (326.44 KiB) Viewed 1868 times

Reason: No reason

g1hbe
Posts: 494
Joined: Sat Jan 17, 2015 3:28 pm
Location: Cheshire, UK

Re: 1.3 Unable to select WFM and SWFM

Post by g1hbe » Sat Mar 16, 2019 12:50 pm

illlm - the DAB notch filter will only appear if you have the RSP1a or the RSPDuo. Other models do not have the hardware to implement it. My RSP2 only shows notches for MW and FM.

Reason: No reason
Andy

Post Reply