RaspberryPi Image and No Audio

Post information or questions regarding SDRplay products here
salsero
Posts: 1
Joined: Sun Mar 10, 2019 6:33 pm

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby salsero » Sun Mar 10, 2019 7:41 pm

I also have no sound with V0.4 and V0.5 on rpi3b+. V0.3 is working ok with my rsp1a. I've also updated/graded V0.5 from Stretch version 4.14.79-V7+ #1159 sun nov 4 2018 to latest Stretch version 4.14.98-V7+ #1200 Tue feb 12 2019 and also tried to set audio in raspi-config to HDMI only, all to no avail. And I also have no sound on Youtube ...
However, CubicSDR is starting much faster on V0.5 compared to V0.3


Leo.
Last edited by salsero on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

M1ASR
Posts: 6
Joined: Tue Feb 06, 2018 5:46 pm
Location: Skipsea, UK

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby M1ASR » Sun Apr 14, 2019 3:37 pm

I'm wondering if there is a fix for this yet?
Last edited by M1ASR on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason
Regards
Graham

peterg
Posts: 2
Joined: Wed Jun 19, 2019 7:19 pm

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby peterg » Wed Jun 19, 2019 7:22 pm

What's going on with this issue, I just purchased a raspberry pi 3b and RSP1a especially because I heard it was a good combination for a newbie. Now I have it all working except sound. So SDR is not use at all, what's the point in having a radio you cannot hear??

How about it SDRPlay, any news?

Thanks and hoping you might reply.
Last edited by peterg on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason

peterg
Posts: 2
Joined: Wed Jun 19, 2019 7:19 pm

Re: RaspberryPi Image and No Audio

Postby peterg » Thu Jun 20, 2019 11:32 am

After a day of trying to get the sound working I finally figured it out.

The only way I can get it to work is to unplug the hdmi cable and ssh into the PI.

Then I installed the pulse audio sound control

Code: Select all

pi@pi3b:~ $ sudo apt-get install pavucontrol


The I tried to start the pulse audio daemon.

Code: Select all

pi@pi3b:~ $ pulseaudio --start
N: [pulseaudio] main.c: User-configured server at {89554ab4bad045b8b0d8e60686cb91f2}unix:/run/user/1000/pulse/native, refusing to start/autospawn.


Not work so the pulse audio does not see to start up. Found this fix

Code: Select all

pax11publish -r


Now I have sound.

These URL's were helpful....
https://wiki.archlinux.org/index.php/Pu ... tup_failed
http://www.troubleshooters.com/linux/so ... ooting.htm
Last edited by peterg on Thu Jan 01, 1970 12:00 am, edited 0 times in total.
Reason: No reason


Return to “SDRplay related”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests