Page 1 of 1

Dump 1090 issues

Posted: Fri Mar 29, 2019 6:56 pm
by ddm653
I have read the instructions and downloaded both the dump 1090 software and appropriate api_service as described in the instructions.
My issue is that 1090 works fine by itself in displaying aircraft at my location and I have verified by looing them up in flightaware but i cannot run dump 1090 when SDRUno is running (see attachment
screenshot.4.jpg
screenshot.4.jpg (79 KiB) Viewed 4001 times
) not sure when else to go to find answers.

Windows 10 64bit
SDRUno v 1.3
8 GB ram

Re: Dump 1090 issues

Posted: Sat Mar 30, 2019 12:35 am
by Mike2459
Close SDRUno then try dump 1090. Only one application at a time can access an SDRPlay.

Re: Dump 1090 issues

Posted: Sat Mar 30, 2019 11:27 am
by ddm653
Thanks for your suggestion. Dump1090 will work as a standalone but only for 5 minutes. With SDRUno stopped (shutdown) and I start dump1090 here is the message I receive when starting up SDRUno again. when I shut down dump1090 I can again use SDRUno.

It was my understanding that SDRUno and dump1090 would work together as SDRUno is supplying the signals for dump 1090.

Re: Dump 1090 issues

Posted: Sat Mar 30, 2019 4:14 pm
by Mike2459
Perhaps the program operates differently now. When I last used Dump1090 (over a year ago), it ran in conjunction with virtual radar server.

Re: Dump 1090 issues

Posted: Sat Mar 30, 2019 5:11 pm
by Tech_Support
Dump1090 is a standalone program and does not use SDRuno. Ay attempts to run both programs at the same time will not work unless you are using a RSPduo.

Sincerely

Tech_Support

Re: Dump 1090 issues

Posted: Thu Apr 04, 2019 11:35 am
by ddm653
Thank you very much Tech Support. I was not aware that dump1090 would only work with RSPduo.

Again Thank you for the clarification.

Re: Dump 1090 issues

Posted: Thu Apr 04, 2019 1:02 pm
by Tech_Support
I think you slightly misunderstand me. What I was saying is that if you want to use dump1090 AND SDRuno at the same time, you will need either two RSPs or a RSPduo as each software package requires a single tuner.

You can use dump1090 on its own with ANY RSP.

Sincerely

Tech_Support